Til hovedinnholdet

Nordic Networking Webinar 2021

Nordic Accountant Federation (NAF) arrangerte onsdag 24. mars det årlige Nordic Networking Webinar.

Nordic Accountant Federation (NAF) er et samarbeid mellom regnskapsorganisasjonene fra Sverige, Norge og Finland. NAF er en plattform for mer enn 15 000 autoriserte regnskapsførere og utvikler også prinsipper og standarder for profesjonelle regnskapsførere i de nordiske landene.

Omlag 130 ledere fra regnskapsbyrå i Norge, Sverige og Finland møttes på Zoom, og vi fikk i løpet av det 3 timer lange seminaret høre på mange interessante innlegg fra dyktige forelesere. Webinaret handlet om viktige trender for regnskapsbransjens fremtid. Hvilke er de nye tjenestene? Hvem er de nye spillerne? Hvilken rolle har AI og roboter i nær fremtid? Hvordan kan vi selge rådgivningstjenester? Dette er viktige områder som vil påvirke hvordan fremtiden for regnskap og profesjon vil utvikle seg!

Styreleder Katarina Klingspor innledet seminaret med å presentere 6 viktige trender i regnskapsbransjen:

 1. Automatisering og digitalisering
  Behovet for å være organisert slik at vi raskt kan tilpasse oss eller tilpasse oss "Black Swans
 2. Bærekraft
  FNs globale mål (eller bærekraftsmål eller SDG)
 3. Nye spillere
  Tverrindustri og grenseoverskridende forretningsutvikling
 4. Flere forskrifter ... EU og databeskyttelse, åpenhet og uavhengighet
 5. Kunstig intelligens (AI) for alle
 6. EFFEKTER av Post Covid ‐ 19-pandemien

Det økende behovet for å bygge salgskompetanse, og å utvikle dette i rådgiverrollen ble lagt frem på en fin måte. Å avdekke kundebehov, og selge inn dette er mer utfordrende, nå som våre kunder er godt opplyst om hva som finnes tilgjengelig av skybaserte løsninger og priser på nett.

Viktigheten av at fornøyde medarbeidere gir fornøyde kunder ble lagt stor vekt på av finske Anu Tieaho. Hun presenterte seg selv med den flotte tittelen Chief happiness officer :-)

Til slutt fikk Christine Lundberg Larsen fra Regnskap Norge presentert status i arbeidet med en nordisk standard for bærekrafts rapportering for SMB-markedet. Fra Saga KL møtte Simon Dahl, Trym Are Sivertsen, Magnus Haugerud og Runar Vinjevoll. De var alle enige om at både innhold og gjennomføring av seminaret var veldig bra. Vi tar med oss mange gode tips og gode ideer i arbeidet med å videreutvikle Saga Services og alle våre dyktige ansatte på våre 24 regnskapskontor.